Staat er een sollicitatiegesprek voor je op de planning? Bereid deze dan goed voor, want je kunt maar één keer een eerste indruk geven. Hieronder een aantal handige tips die wellicht van pas komen.

Kom op tijd
Het lijkt heel logisch, maar toch gaat het nog vaak mis. Zorg ervoor dat je ongeveer 5-10 minuten van te voren aanwezig bent en zorg ervoor dat je mobiele telefoon uit staat.

Voorbereiding
Verdiep je van te voren in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Zo voorkom je dat je met je mond vol tanden staat en zal je veel beter in staat zijn de vragen te beantwoorden. Je zal jezelf ook meer op je gemak voelen als je weet waar je voor komt. Neem een pen en kladblok mee waarop je aantekeningen kunt maken en eventueel je eigen vragen kunt opschrijven.

Oefen sollicitatievragen
Bedenk welke vragen er gesteld kunnen worden en geef hier zelf antwoord op. Oefen deze vragen goed voor jezelf. Je zult je hierdoor een stuk zelfverzekerder voelen, wat je ook zult uitstralen.

Houding en presentatie
De houding die je hebt tijdens de sollicitatie is misschien nog wel het meest belangrijk. Een representatieve houding en de manier waarop jij je presenteert voor het bedrijf is ontzettend belangrijk voor je sollicitatie. Pas je kleding aan op de functie waarvoor je solliciteert. Zorg voor schone kleding, gepoetste schoenen en een frisse lichaamsgeur.

Wees actief gesprekspartner
Luisteren is een must, maar je zult jezelf ook moeten verkopen. Vertel wat over jezelf en stel zo nodig vragen. Zo zien ze dat je echt geïnteresseerd bent.

Blijf eerlijk
Verkoop jezelf maar zorg ervoor dat je eerlijk blijft. Maak je cv daarom ook niet mooier dan het is en zorg ervoor dat je jouw cv kunt toelichten.